Goedkope hondenfietsmand kopen online

De fiets is in Nederland niet weg te denken en of je nu wel of niet van fietsen houd het is meestal de snelste manier van vervoer in de stad en in je directe omgeving. Een fiets kun je voorzien van verschillende accessoires zodat je er nog meer plezier en gemak aan kunt beleven. Omdat het steeds drukker wordt met auto's in de steden worden fietsen steeds meer gebruikt. De laatste jaren zijn er dan ook verschillende nieuwe accessoires op de markt gekomen die je kunt gebruiken om je fiets te gebruiken voor andere dingen. Een van de accessoires die erg in populariteit is gestegen is de hondenfietsmand.

Een fietsmand wordt meestal gebruikt om boodschappen mee te nemen. Maar steeds vaker zie je dat een mand ook wordt gebruikt voor het vervoer van huisdieren. Er zijn steeds meer mensen die het prettig vinden om hun trouwe viervoeter mee te nemen op de fiets. Er zijn dan ook verschillende maten hondenfietsmanden verkrijgbaar zodat je voor de meeste honden wel een passende mand kunt vinden. Is er geen mand die je hond kan dragen dan is er vaak wel een andere oplossing waarmee je toch je huisdier kunt meenemen op de fiets.


Hondenfietsmand bevestigen op fiets
Er zijn een aantal mogelijkheden om een hondenfietsmand op je fiets te bevestigen. Als je een transportfiets hebt dan kun je een fietsmand op je bagagedrager voor bevestigen waar je de hond in kunt vervoeren. Tot ongeveer 20 kilo kun je op deze manier prima je hond meenemen. Het is ook mogelijk om een fietsmand op je bagagedrager achter te bevestigen. Maar als de hond achter je zit is het lastig om deze in de gaten te houden en te corrigeren. Sommige hondenfietsmanden zijn standaard voorzien van beugels voor aan het stuur. Je kunt deze op bijna elke fiets bevestigen. Wel is het zaak om in de gaten te houden hoeveel gewicht de mand mag hebben en ook moet je er rekening mee houden dat een zware hond aan het stuur lastig fietsen kan zijn, zeker als je huisdier beweeglijk is.

Fietskar voor vervoer hond
Een andere mogelijkheid om je huisdier te vervoeren is de fietskar. Een fietskar heeft tevens als voordeel dat je ook wat grotere honden mee kunt nemen. Natuurlijk zal dit verschillen per fietskar zodat je even in de gaten moet houden tot hoe zwaar de fietskar belast kan worden. Een fietskar is tevens erg stabiel dus zul je minder last hebben van het bewegen van de hond.

Bakfiets voor vervoer grote honden.
Als je een hele grote hond hebt die je mee wilt nemen op de fiets dan moet je toch gaan denken aan een bakfiets. De bak die voorop de bakfiets zit kun je meestal zwaar belasten dus kun je ook zonder problemen grote honden vervoeren. Een bijkomend groot voordeel van de bakfiets is dat deze erg stabiel is, dus ook als de hond ineens gaat bewegen dan hoef je niet bang te zijn dan je valt met je fiets.

Goedkope hondenfietsmand kopen online.
Op fietsenwinkeltje.nl vind je elke dag een overzicht van de verschillende mogelijkheden die er zijn om je huisdier veilig te vervoeren. Zo vind je in het overzicht de meest voordelige hondenfietsmanden van verschillende populaire merken terug. Ben je op zoek naar een goedkope hondenfietsmand? Kijk dan eerst tussen onze acties en aanbiedingen waarmee je flink kunt besparen op je aankoop.

Categorie├źn: Fietsmand, Hondenfietsmand, Bakfiets
Merken: Basil hondenfietsmand, Fastrider hondenfietsmand

Goedkoop een elektrische fiets kopen

Er worden steeds meer elektrische fietsen verkocht. Ook in het Nederlandse straatbeeld zie je steeds meer elektrische fietsen. Vooral oudere mensen kiezen tegenwoordig al snel voor het gemak en het comfort van een elektrische fiets. Maar een elektrische fiets is nog steeds duur. Ook zijn er nogal wat mogelijkheden bij de keuze voor een elektrische fiets. Waar moet je nu op letten bij de aanschaf. Welke pluspunten en minpunten zijn er en waar moet je zeker rekening mee houden?

De elektrische fiets heeft de afgelopen jaren een zeer snelle ontwikkeling doorgemaakt. De techniek wordt snel beter en ook de prijs is snel aan het dalen. Steeds meer fabrikanten gebruiken betere accu's waardoor de actieradius en levensduur van de accu snel beter wordt. In de oude fietsen werden vaak lood-accu's en NiCd-accu's gebruikt met een lage hoeveelheid energie (aantal wattuur (Wh)) wat betekende dat de actieradius niet zo groot was. Bij accu's geld dat hoe meer energie hoe verder de actieradius. Dus hoe hoger de Wattuur hoe langer je accu het uithoud. Tegenwoordig zijn de meeste fietsen voorzien van NiMH-accu's of Li-ion-accu's en de nieuwste elektrische fietsen gebruiken de LFP-accu waarvan het aantal Wattuur steeds hoger wordt. De actieradius wordt hiermee ook steeds groter en tevens kun je deze accu's sneller opladen.
Natuurlijk is bij de keuze belangrijk hoe ver je wilt gaan fietsen, wat is je actieradius? Immers waarom een dure fiets kopen met een superaccu als je nooit meer dan 10% gebruikt van de energie.

Plaats van de accu
De plaats van de accu kan ook bepalend zijn voor de keuze van een fiets. Er zijn in principe 3 uitvoeringen te koop:
  • De accu geplaatst in of aan de onderste framebuis
  • De accu geplaatst achter de zadelbuis
  • De accu geplaatst op of in de bagagedrager

De accu geplaatst in of aan de onderste framebuis
Als de accu geplaatst wordt in of aan de onderste framebuis dan is dit vaak in combinatie met een achterwielmotor. Groot voordeel van deze plaatsing is dat het gewicht van de fiets optimaal is zodat dit de meest comfortabele uitvoering is. Groot nadeel is dat als de accu in de buis is geplaatst en hij gaat kapot dan kan het erg duur zijn om deze te vervangen. Ook moet er bij een vaste plaatsing van de accu een oplaadpunt beschikbaar zijn bij de stalling van de fiets om de accu te kunnen opladen. De fiets moet dan meestel continue aan de stroom blijven als deze niet gebruikt wordt.

De accu geplaatst achter de zadelbuis
Bij deze uitvoering wordt er vaak gebruik gemaakt van een framemotor. Het zwaartepunt is laag zodat de stabiliteit van de fiets erg goed is. Nadeel is wel dat vaak het frame van de fiets verlengd moet worden. Ook bij deze uitvoering dient er een oplaadpunt in de buurt van de stalling van de fiets beschikbaar te zijn om deze te kunnen opladen. Meestal moeten deze fietsen continue geladen worden als ze niet worden gebruikt.

De accu geplaatst op of in de bagagedrager
Dit is de meest verkochte uitvoering. De accu van de fiets is vaak demontabel zodat je de accu op een andere plaats kunt opladen. Ook kan de accu op of in de bagagedrager meestal gemakkelijk vervangen worden. Dit soort accu's is vaak goedkoper en gemakkelijker in gebruik.


Er zijn 2 soorten elektrische fietsen:

De Pedelec of fiets met trapondersteuning
De Pedelec is er in verschillende uitvoeringen maar eigenlijk is dit een stadsfiets met een motor die helpt bij het fietsen. Als de trappers rondgaan dan helpt de motor een beetje mee. Hoe hoeger de versnelling en hoe harder je trapt hoe meer de motor helpt. Dit is de meest verkochte uitvoering. Als gebruiker heb je nog steeds het gevoel dat je gewoon aan het fietsen bent.

De E-bike of de snorfiets
Bij een E-bike is het niet nodig om mee te trappen. De E-bike is eigenlijke een snorfiets waarbij de motor alle energie voor het bewegen van de fiets voor zijn rekening neemt. Er zit op een E-bike een gasknop of gashendel die je gebruikt om vooruit te komen.

Categorie├źn: Elektrische damesfiets, Elektrische herenfiets
Merken: Sparta, Batavus
Fietsenwinkel

KORTING: